Ha a vírus nyerne, London meg tudná rendezni az olimpiát

Legalábbis Shaun Bailey konzervatív polgármesterjelölt szerint.
Kapcsolódó cikkek

Shaun Bailey konzervatív polgármesterjelölt szerint London meg tudná rendezni az idei olimpiát és paralimpiát, ha a koronavírus-járvány miatt Tokióból el kell mozdítani a sporteseményt.

Az Egészségügyi Világszervezet szerint nincs bajban az olimpia
Folyamatosan ellenőrzik a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetet a térségben.

A 2012-es játékok helyszínén Bailey szerint az infrastruktúra és a tapasztalat is rendelkezésre áll, és azt ígérte, ha polgármesternek választják, minden szereplőt biztosítani fog arról, hogy London szükség esetén készen áll majd a rendezésre.

A koronavírus-járvány által okozott folyamatos zavarban arra kérem az olimpiai bizottságot, hogy sürgősen és komolyan fontolja meg, hogyan állhat készen London arra, hogy helyettesítse Tokiót, ha arra szükség lesz

– írta Twitter-oldalán a polgármesterjelölt.

A választást május 7-én tartják Londonban, a közvélemény-kutatások szerint Bailey egyelőre kevesebb támogatóval rendelkezik, mint ellenfele, a most is hivatalban lévő Sadiq Khan.

A tokiói szervezőbizottság nem kommentálta Bailey kijelentéseit, közleményében ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy minden szükséges intézkedést megtesz a koronavírus-járvány miatt okozott problémák megoldására.

A koronavírus december közepe óta tombol Kínában, ahol a Nemzeti Egészségügyi Bizottság csütörtökön közölt adatai szerint az ország szárazföldi részén szerda éjfélig 394 új fertőzöttet diagnosztizáltak. A napi új esetek száma január 29-e óta először esett ezer alá, és január 23-a óta a legalacsonyabb. Az új típusú koronavírus összes fertőzöttjének száma ezzel 74 576-ra emelkedett a szárazföldi Kínában, ahol újabb 114 halálozással immár 2118 életet követelt a járvány.

Kiemelt fotó: INDRANIL MUKHERJEE / AFP