Azt hittük, ezt az úszórekordot már sosem döntik meg

Az Energy Standard lett az ISL első bajnoka.
Kapcsolódó cikkek

Az Energy Standard csapata nyerte az első alkalommal kiírt Nemzetközi Úszóliga (ISL) küzdelmeit, miután a hétvégi, Las Vegasban rendezett döntőben diadalmaskodott.

Az MTI beszámolója szerint a kétnapos eseményen két világcsúcs is született a 25 méteres medencében:

A Chad Le Clos és Sarah Sjöström vezette Energy Standard mögött a második helyen a London Roar végzett, amelynek keretében két magyar, Kapás Boglárka és Bernek Péter szerepelt – az amerikai városban csak előbbi indult. A harmadik a Cali Condors, a negyedik az Los Angeles Current lett.

Az ISL döntőjébe a két-két legjobb amerikai és európai csapat jutott be. Hosszú Katinka együttese a legtöbb magyar versenyzővel vett részt a sorozatban, az Iron ugyanakkor lemaradt a döntőről.

Az ISL-sorozat állomásain – az egyik a Duna Arénában volt – egyszerre négy csapat küzdött egymással, a lebonyolítás szerint minden csapatból – együttesenként 12 férfi és 12 női úszó vehetett részt egy viadalon. Egy számban klubonként két úszó versenyzett, a helyezések alapján pontokat kaptak a csapatok, így alakult ki a végső sorrend. Az egyéni számokban 9, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1 pontot lehetett szerezni, míg a váltók dupla szorzóval jártak, az úgynevezett csillagszóró futamban – amelyben az 50 méter gyorsot egymás után háromszor kell leúszniuk a versenyzőknek, de mindegyik végé feleződik a mezőny – pedig akár triplázni is lehetett.

Kiemelt kép: Clive Rose/Getty Images