50 pontot szórt az elhunyt nagyapjára emlékező kosaras

Kyrie Irving új klubjában egyből egy felejthetetlen meccsel debütált.
Kapcsolódó cikkek

Hiába szerezte minden idők legtöbb pontját egy bemutatkozó mérkőzésen Kyrie Irving, új csapata, a Brooklyn Nets az ő 50 pontja ellenére is hosszabbításban kikapott szerdán a Minnesota Timberwolves ellen az NBA idei szezonjának második játéknapján.

Irving később elárulta, a meccs napján volt egy éve, hogy elhunyt a nagyapja, ami hatalmas törést okozott a kosaras életében.

Ő volt a legnagyobb szurkolóm. Itt volt ma este velem, éreztem. Megpróbáltam olyan nyugodtan játszani, ahogyan csak tudok. Az előző nap nehezebb volt, a nagymamámmal, az apukámmal és a testvéremmel is beszéltem, érzelmes nap volt. Aztán mikor ma felkeltem, úgy döntöttem, hálás leszek minden egyes napért

– nyilatkozta Irving, aki gyakorlatilag hazaigazolt, amikor a Netset választotta, mert New Jersey-ben nőtt fel.

Érzelmek ide vagy oda, a pályán nagyon hatékonyan tette a dolgát, az első negyedben 12, a másodikban 13, a harmadikban 5, a negyedikben szintén 13, majd a hosszabbításban 7 pontot szórt, így jött össze az 50.

A mezőnyből 51,5 százalékkal dobott (17/33), és pályafutása során harmadszor jutott el legalább 50 pontig. Az utolsó támadásnál a meccset is megnyerhette volna a Netsnek, de elcsúszott, és bár még így is rá tudta emelni a labdát, az lejött a gyűrűről.

„A munka nem lett elvégezve. Nem számít, hány pontot dobtál, ha nem nyered meg a meccset” – értékelt Irving, aki azért emlékezetes estével ajándékozta meg a csapat szurkolóit és saját magát is.

eredmények, NBA:

Charlotte Hornets – Chicago Bulls 126-125
Indiana Pacers – Detroit Pistons 110-119
Orlando Magic – Cleveland Cavaliers 94-85
Brooklyn Nets – Minnesota Timberwolves 126-127, hosszabbítás után
Miami Heat – Memphis Grizzlies 120-101
Philadelphia 76ers – Boston Celtics 107-93
Dallas Mavericks – Washington Wizards 108-100
San Antonio Spurs – New York Knicks 120-111
Utah Jazz – Oklahoma City Thunder 100-95
Phoenix Suns – Sacramento Kings 124-95
Portland Trail Blazers – Denver Nugets 100-108

Kiemelt kép: Nathaniel S. Butler / NBAE / Getty Images / AFP