Berki Krisztián: Most visszakapom, amit elvett a sors

A 34 éves tornász olimpiai kvótát szerezne, pedig tudja, már soha nem jön rendbe a válla teljesen.
Kapcsolódó cikkek

Két év kihagyás és három vállműtét után tér vissza szeptemberben Berki Krisztián olimpiai bajnok tornász.

Két év után végre legyőzte sérülését Berki Krisztián
Hosszú kihagyás után tér vissza a tornász.

A 34 éves versenyző kimondottan őszintén mesélt a terveiről és helyzetéről az M4 Sportnak adott interjújában, többek között kijelentette, már sosem lesz százszázalékos a válla, mert bár alapvetően teljes értékű munkát végez, ha begyullad a válla, napokig pihentetnie kell. Ennek ellenére nem adta föl, sőt az olimpiai kvóta megszerzését tűzte ki célul.

Nagyon hosszú volt ez a két év, ha valamit meg kellett tanulnom, az a türelem. Szeptember elején a szombathelyi világkupaversenyen indulok először, de az októberi világbajnokság a legfőbb cél, addigra már teljes értékű gyakorlatot tudok majd bemutatni. A 2007-es stuttgarti vb-n az ezüstéremmel az akkori szabályok szerint nem jutottam kvótához, de úgy érzem, most visszakapom azt Stuttgartban, amit akkor elvett a sors

– mondta Berki, aki ezzel az új kvalifikációs rendszerre utalt.

A jelenlegi szabályok szerint világbajnoki éremért már jár a kvóta, de a bonyolult szisztémában, ha minden tökéletesen alakul, még egy nyolcadik hely is elegendő lehet a kvótához. Mint elhangzott, a 2012-es londoni olimpiai aranyéremmel úgy érzi Berki, már felért a pályája csúcsára, a többi már csak „hab a tortán”.

Berki Krisztián olimpiai bajnoki címe mellett háromszoros világ- és hatszoros Európa-bajnok lólengésben.

Kiemelt kép: MTI/EPA