Egy kórházi fertőzéssel indult Eb-győztes tornászunk keserves kálváriája

Dévai Boglárka nagylábujjába csavart szereltek, emiatt nem hajlik vissza, és nem tagadja, harag van benne. De nem adja fel, hogy kijusson az olimpiára.
Kapcsolódó cikkek

Dévai Boglárka tavaly aranyérmet nyert ugrásban a glasgow-i tornász Európa-bajnokságon, húsz év után ez volt az első magyar Eb-arany a női szakágban.

Húsz év után újra magyar arany női tornában
Sporttörténelmi magyar győzelem született az Európa-bajnokságon.

A nagy siker után azonban nem várt fordulatot vett Dévai élete, egy edzésen megsérült, emiatt kisebb műtétet végeztek el rajta, majd elkapott egy kórházi fertőzést, így a dohai vébé helyett a kórház felé vette az irányt.

A Nemzeti Sportnak adott interjúban elárulta, csak januárban kezdett el újra edzeni, de a lába egy hétnél tovább nem bírta, és mivel egy lézeres kezelés sem hozott eredmény, így végül a két ujjperce közti ízületet eltávolították, mert az a fertőzés miatt tönkrement, és beszereltek egy csavart.

Dévainak korábban még sosem volt ilyen súlyos sérülése, de a sok nehézség ellenére sem fordult meg a fejében, hogy visszavonul.

Tíz héttel ezelőtt aztán jó hírt kapott, az orvos azt mondta neki, hogy elkezdhet futni, és végre eldobhatta a mankóit is. Jelenleg ott tart, hogy mind a négy szeren képes az alapokat megcsinálni.

Az időjárás változását azért megérzem. Ráadásul a csavar kilóg az ujjperceimnél, a bőrömön keresztül kitapintható, így óvatosnak kell lennem, hogy ne üssem be a lábam. Több mindenre és jobban oda kell figyelnem – eleve másként kell futnom, mert a nagy lábujjam nem hajlik vissza

– mesélte Dévai.

Az októberi, stuttgarti olimpiai kvalifikációs világbajnokságról már lemondott a tornász, a tokiói olimpiáról viszont még nem, igaz, nem akar hiú ábrándokat kergetni, mert nem tudja, mikor épül fel teljesen

Azt mondja, nem tudja, ki a hibás a fertőzés miatt, de van benne harag, viszont a maga mögött hagyott időszak megedzette, úgyhogy nem adja fel.

Kiemelt kép: MTI/EPA/Robert Ghement