Minden idők legjobb eredményét hozta a Maccabi Európa Játékok a magyaroknak

Száz érmet szereztek a sportolóink.

Minden idők legjobb eredményét érték el a magyar versenyzők a budapesti Maccabi Európa Játékokon.

A mieink 49 aranyérmet, 28 ezüstöt és 23 bronzot nyertek a kedden záruló rendezvényen, a száz dobogós hellyel pedig a második legeredményesebb nemzetként végeztek a magyarok az amerikaiak mögött.

Száz éremmel a legeredményesebb európai nemzet lett a magyar, összességében pedig csak a 75 arannyal, 43 ezüsttel és 37 bronzzal záró Egyesült Államok tudta megelőzni. A harmadik helyen Németország végzett (41-30-30), majd Nagy-Britannia és Litvánia következett a sorban.

Zsidónak lenni nem ciki, de nyilván nem fogom reklámozni az utcán
A budapesti Maccabi Európa Játékok egy valóságos kulturális sokk: sportrendezvények, koncertek, előadások alkotják a programot. A sportolók meg beleadnak apait, anyait. Riport.

Az elmúlt két évtizedben a Maccabi Európa Játékokon a magyar csapat általában három-öt aranyat, és összesen 20-23 érmet gyűjtött. Előzetesen harminc fölötti éremben reménykedtek a hazai szervezők, ezt messze túlszárnyalták a versenyzőink.

Fantasztikus tíz napon vagyunk túl. Nagyon jó dolguk volt itt a sportolóknak, hiszen kiváló körülmények között, páratlan létesítményekben versenyezhettek

– értékelt Heisler András, a játékok felügyelőbizottságának elnöke.

Motti Tichauer, az Európai Maccabi Szövetség elnök a záróünnepségen elmondta, a budapesti volt a legnagyobb a Maccabi Európa Játékok eddigi történetében.

Kiemelt kép: MTI/Czagány Balázs