Egy negyednyi rövidzárlat a vb-döntőbe került a magyar válogatottnak

Nem fér bele egy világbajnoki elődöntőbe egy ekkora kihagyás.
Kapcsolódó cikkek

Óriási volt a tét a vízilabda-világbajnokság elődöntőjében, ugyanis a két döntőbe jutó válogatott biztosan részt vehet a jövő évi olimpián. A mieinknek az olaszokat kellett volna legyőzni ahhoz, hogy fináléba jussanak, és bár első csapatként hétnél több gólt dobtunk, végül 12-10-re kikaptunk.

Nem rohant előre a magyar csapat, még akkor sem, amikor hátrányba kerültek a mieink rögtön az első támadást követően. Szépen nyugodtan előbb egyenlített, majd fordított a magyar válogatott és olyan remekül blokkolta az olasz lövéseket, hogy csak Di Fulvio távoli bombái okoztak gondot Nagy Viktornak.

A második negyedre kétgólos előnye azonban egy perc alatt köddé vált, amitől kapkodóvá vált a játékunk, sok hibát követtek el a magyarok védekezésben és támadásban is. Az olaszok viszont nagyon elkapták a fonalat, kétgólos előnyt dolgoztak ki a magyar góltalanságot kihasználva, ami félidőig ki is tartott. Sokba került ez a nyolc perc, 5-1-re nyerték meg az olaszok ezt a játékrészt!

Térfélcsere után Vogel Soma jól elkapta a fonalat a kapunkban, a túloldalon viszont Jansik Szilárd két hatalmas helyzetet is kihagyott. Hárai Balázs végül betuszkolt egy szépítő találatot, sőt az egyenlítés is összejött. Az utolsó percben gólt kaptunk, majd Hárai kipontozódott és ötméterest végeztek el az olaszok, így mínusz kettőről vágott neki a magyar csapat az utolsó nyolc percnek.

Rögtön góllal indítottuk a negyedet, ráadásul Vogel is sokat védett, de a túloldalon pontatlanok voltak a magyar támadások. Érkezett is a büntetés, egy bejátszás után újra kettő volt a különbség, amit meg tudott tartani a meccs végéig Olaszország.

Eredmény, vízilabda, férfiak, elődöntő:

Magyarország-Olaszország 10-12 (4-2, 1-5, 2-2) 
gólszerzők: Pohl, Sedlmayer, Manhercz, Vámos 2, Zalánki 2, Hárai, Angyal 2 ill. Di Fulvio 3, Echenique 4, Bodegas, Figari 2, Figlioli, Luongo

Magyarország: Nagy V. – Vámos, Bátori, Sedlmayer, Jansik Sz., Manhercz, Hárai, cserék: Angyal, Pohl, Mezei, Zalánki, Varga Dé., Vogel (kapus)

Kiemelt fotó: Catherine Ivill/Getty Images