Nincs visszaút az NHL-be a nőverő orosz hokisnak

Egy ideig úgy tűnt, talán még visszatérhet.
Kapcsolódó cikkek

Az orosz ligában (KHL) szereplő Avangard Omszkhoz igazolt Vjacseszlav Vojnov orosz jégkorongozó, aki eltiltása miatt jövő januárban térhet vissza a pályára.

A 29 esztendős olimpiai bajnok 2014 októberében, kaliforniai otthonában bántalmazta párját, amely után gyakorlatilag a teljes szezont kihagyta. Két hónapot börtönben töltött, majd 2015 szeptemberben kiengedték, de az Egyesült Államok bevándorlási hivatala eljárást indított ellene, és a kiutasítással fenyegetett hokis végül úgy döntött, hogy családjával visszatér Oroszországba.

A hokis 2013-ban hat évre szóló, 25 millió dolláros szerződést kötött a Kingsszel, ezt a megállapodást végül felbontották, és a klubnak nem kellett kifizetnie a hátralévő 19,25 millió dollárt a játékosnak. Vojnov a tavalyi phjongcshangi olimpián aranyérmes lett hazája válogatottjával, és a torna legjobb védőjének választották.

A Los Angeles Kingsszel kétszeres Stanley Kupa-győztes hátvéd a teljes 2018/19-es szezont kihagyta. Ügynökén keresztül idén májusban jelezte, hogy ajánlat esetén visszatérne az NHL-be, ám a liga a teljes 2019/20-as idényre eltiltotta. A fellebbviteli sportbíróság ezzel együtt engedélyezte számára, hogy a szezon felétől újra játsszon.

Úgy fest azonban egyik NHL-csapatnak sem volt kedve kockáztatni szerződtetését, így aztán a KHL-ben szereplő Avangard Omszk lett a befutó.

Kiemelt kép: Jean Catuffe/Getty Images