Hajléktalanból lett az egyik legjobb nehézsúlyú ketrecharcos

Francis Ngannou nagyon mélyről küzdötte fel magát, lehet, hogy legközelebb már övért fog bunyózni.
Kapcsolódó cikkek

Francis Ngannounak két perc sem kellett neki, hogy nyerni tudjon a UFC vasárnap hajnali, minneapolisi gáláján. A kameruni-francia ketrecharcosé volt a főmérkőzés Junior Dos Santos ellen nehézsúlyban, és semmi esélyt nem hagyott riválisának.

Ngannou 71 másodperc alatt intézte el a brazilt.

Dos Santos volt, aki aktívabban kezdett, de igazán komoly veszélyt nem jelentett ellenfelére. A második perc kezdetén aztán volt egy pontatlan ütése, Francis Ngannou pedig lecsapott a kínálkozó lehetőségre, földre vitte az egyensúlyát vesztett brazilt, majd addig ütötte, míg Dos Santost leléptették.

A Ragadozónak becézett Ngannou 17 ketrecharcos mérkőzéséből 14-et nyert meg, most épp hármas győzelmi szériában van. Abban bízik, hogy legközelebb már övért harcolhat, már a ketrecből üvöltözött ki Dana White UFC-főnöknek, aki szerint ez ennél összetettebb kérdés, de azért mindent megtesznek majd. Sok múlik majd Daniel Cormier és Stipe Miocic augusztusi ütközetén.

Utcáról a ketrecbe

Francis Ngannou hihetetlen utat tett meg addig, hogy most már kihívóként tekinthessünk rá a UFC-ben. A kameruni Batiében született és nőtt fel, majd 26 évesen Franciaországba költözött, ám

eleinte nem volt semmije, ismerősökhöz sem tudott fordulni, úgyhogy egy darabig az utcán élt.

Innen küzdötte fel magát, minden álma az volt, hogy ökölvívó legyen, felnézett ugyanis Mike Tysonra. 2013-ban besétált egy párizsi bokszterembe, ahol azt mondta, szeretne edzeni, de nincs rá pénze. Didier Carmont kezdett el vele foglalkozni, aki aztán látva a benne rejlő lehetőségeket, inkább a ketrecharc felé tolta.

És milyen jó szeme volt hozzá: Ngannou két év alatt jutott el a kisebb gáláktól a UFC-ig, ahol 9-2-es mérlege van. A két veresége pontozással történt, miközben a mostanival együtt már hét olyan UFC-s győzelme van, amikor a meccs maximum két percig tartott. Ez a negyedik legtöbb a sorozatban az ESPN statisztikái szerint.

Nyitókép: Chen bo / Imaginechina