Fucsovics: Néha nem is értem a pályán, hova kell mennem

A páros nehézségeiről is vallott a kieséses után.
Kapcsolódó cikkek

Fucsovics Márton, oldalán a svéd Robert Lindstedttel az első fordulóban kikapott szerdán a francia nyílt teniszbajnokság férfi párosversenyében.

Az ellenfél, a brazil Marcelo Demoliner és az indiai Divij Sharan alkotta kettős az első szettet 28 perc alatt megnyerve előnyre tett szert, amit Fucsovicsék 48 perc alatt egyenlítettek ki. Mindkét szettben egy-egy alkalommal tudott brékelni a játszma győztese.

A döntő szett Fucsovicsék elbukott szervagémjével kezdődött, majd az ellenfél – 3:1-es előnyénél – újból brékelt.

A magyar játékos és svéd partnere a végjátékban négy mérkőzéslabdát hárított, de csak az újabb bréket tudták elkerülni, a kiesést már nem. Az összecsapás 1 óra 50 percig tartott.

Fucsovics egyesben is az első fordulóban kapott ki, ötszettes mérkőzésen az argentin Diego Schwartzmantól, de utólag elmondta, hogy betegséggel küzdött, és az öltözőben össze is esett.

Fucsovics: Amikor lejöttem a pályáról, összeestem az öltözőben
Fucsovics Márton betegen vállalta a játékot vasárnap. Nem biztos, hogy jó döntés volt.

Fucsovics vegyes párosban Babos Tímeával az oldalán csütörtökön mutatkozik be, az első fordulóban a Tristan Lamasine, Manon Arcangioli francia kettőssel találkoznak.

Az a lényeg, hogy jobban vagyok. Még mindig nem vagyok százszázalékos, gyengébbnek érzem magam és a közérzetem nem olyan, mint általában, de jobban vagyok. A vegyes párosra még odateszem magam. Szeretnék egészséges lenni és két hét múlva már százszázalékos állapotban indulni Stuttgartban, nem szeretném, hogy bármi visszamaradjon ebből a betegségből

– írta a Facebook-oldalán Fucsovics az állapotáról.

A páros meccsről azt mondta, úgy érezte nem volt szerencséjük, de elismerte, nehéz párosspecialistával játszania.

„Mindig mondanak különböző variációkat, néha nem is értem, hova kell mennem. Néhány hete megkérdezett Robert Lindstedt, hogy játszom-e valakivel párost a Garroson, azt gondoltam, jó lesz, mert jó páros játékos volt, nyert Grand Slamet és top tízben jegyezték. Ismerem régóta, jóban vagyunk, tudom, hogy tud jól játszani, nagyon aktív, jól röptézik, nagyot tud szerválni, agresszívan teniszezik, de sokat is tud rontani. Küzdöttünk, hárítottunk négy meccslabdát, voltak lehetőségeink, sajnos így sikerült. Nagyon bízom a vegyesben, Timivel”.

Eredmény, páros, 1. forduló (a 32 közé jutásért), férfiak:

Marcelo Demoliner, Divij Sharan (brazil, indiai) – Fucsovics Márton, Robert Lindstedt (magyar, svéd) 6:3, 4:6, 6:2

Kiemelt kép: Thomas SAMSON / AFP