Óriási magyar siker az Australian Openen

Ami nem sikerült Babos Tímeának és Kristina Mladenovicnak, az sikerült Nagy Adriennek és japán játékostársának, Nacumi Kavagucsinak.
Kapcsolódó cikkek

Ami nem sikerült Babos Tímeának és Kristina Mladenovicnak, az sikerült Nagy Adriennek és japán játékostársának, Nacumi Kavagucsinak.

Australian Open: Babos Tímeáéknak nem sikerült a címvédés
A magyar teniszező a francia Kristina Mlaadenoviccsal az oldalán címvédésre készült az év első Grand Slam versenyén, de ezúttal a Stosur-Zhang (ausztrál, kínai) kettős jobbnak bizonyult..

A magyar, japán kettős megnyerte a junior lány párosok döntőjét a Melbourne-ben zajló ausztrál nyílt teniszbajnokságon. A harmadik helyen kiemelt magyar, japán kettős, amelynek ellenfele a nyolcadikként rangsorolt amerikai Chloe Beck, Emma Navarro duó volt a pénteki fináléban, két sima szettben, 6:4, 6:4-re nyert. Az első és a második játszmában is hasonló volt a forgatókönyv: a rivális kétszer vesztette el az adogatójátékát, Nagyék pedig csak egyszer, a meccs 61 percig tartott.

Az MTK 17 éves játékosa – a volt válogatott teniszező, Csurgó Virág lánya – előzőleg a nyolcaddöntőben búcsúzott egyesben.

Az eddigi egyetlen melbourne-i magyar lány páros győzelem Kapros Anikó nevéhez fűződik, ő 2000-ben az ausztrál Christina Wheeler oldalán ünnepelhetett az Australian Openen, és emellett az egyest is megnyerte. Legutóbb pont Babos Tímeának sikerült juniorként a páros döntőbe jutni Melbourne-ben, ő 2010-ben a kanadai Gabriela Dabrowskival alulmaradt a fináléban, mint ahogy Szávay Ágnes is 2005-ben a cseh Nikola Frankovával.