A dánok kapusára készülni sem lehet?

Vladan Matics szövetségi kapitány elmondta, Jannick Greenből hiába készültek.
Kapcsolódó cikkek

Vladan Matics szövetségi kapitány szerint Jannick Green kapus nyerte meg az olimpiai bajnok Dánia csapatának a magyar válogatott elleni mérkőzést a német-dán közös rendezésű férfi kézilabda-világbajnokság középdöntőjének első fordulójában.

Nagyon jó mérkőzés volt, de nagyon sajnálom a második félidőt, mert Jannick Green megállított minket. Nem a dán védelem, hanem Green. Most ő hozta a hazaiaknak a két pontot. Megpróbáltunk felkészülni rá, de én is játékos voltam, tudom, hogy hiába mond bármit az edző, ha jön a helyzet, néha megáll az ész és megáll a kéz, szóval nem könnyű. Fantasztikus kapusról van szó

– nyilatkozta az edző a szombaton 25-22-re elveszített herningi meccs után.

A Magdeburg kapusa a 16. percben lépett pályára, és 28 lövésből 12-t védett. A magyarok január elején két edzőmérkőzést is játszottak Dániában, az elsőn teljes egészében, a másodiknak pedig a második félidejében védett Green, és azon a két találkozón is bravúrosan teljesített.

A magyarok két győzelemmel, két döntetlennel és egy vereséggel zárták a csoportkört Koppenhágában, a középdöntőben pedig vasárnap 18 órától az Afrika-bajnok Tunéziával, míg szerdán az előző világbajnokságon ezüstérmes Norvégiával találkoznak.

Végeredmény – Kézilabda-világbajnokság, középdöntő

Magyarország – Dánia 22-25 (10-15)
Herning, 15000 néző, v.: Schulze, Tönnies (németek)

lövések/gólok: 40/25, illetve 38/22
gólok hétméteresből: 4/4, illetve 1/0
kiállítások: 12, illetve 10 perc

Nyitókép: Jonathan NACKSTRAND / AFP