Egy éremmel végzett az atlétikai válogatott az Eb-n

A zárónap versenyszámaiban nem sikerült dobogós helyezést elérnie egy magyar versenyzőnek sem.
Kapcsolódó cikkek

A magyar válogatott egy érmet szerzett a berlini atlétikai Európa-bajnokságon, miután a vasárnapi zárónapon nem sikerült a legjobb három közé kerülnie egyik versenyzőnknek sem. A magyar csapat egyetlen érmét Halász Bence szerezte kedden, amikor kalapácsvetésben harmadik lett.

Szenzációs Halász Bence: Eb-bronzot nyert a 21 éves szombathelyi kalapácsvető
A fiatal tehetséget csak a lengyen címvédő és az olimpiai bronzérmes tudta túldobni.

Gyurátz Réka a kilencedik helyen végzett kalapácsvetésben. Az első kör után negyedik helyen állt a 69,51 méterrel majd 70,48-ra javított, de a riválisok is jól dobtak, ezért nem tudott bekerülni a legjobb nyolc közé, akikre újabb három dobás várt. A brit Sophie Hitchon négy centivel előzte meg a nyolc közé jutásért zajló vetélkedésben.

A 4×100-as női váltók között a 12. (44.03 mp) idővel indult a magyar kvartett, amely idén két országos csúcsot is futott. A csapat Nguyen Anasztázia, Kaptur Éva és a két gátas, Kerekes Gréta és Kozák Luca összeállításban állt rajthoz az első futamban – a két első három helyezett mellett idővel még két váltó jutott tovább. A magyarok a görögöket megelőzve, 44.15 mp-cel hatodikként értek célba, összesítésben a 13. helyen végeztek.

A női 3000 méteres akadályfutásban Gyürkés Viktória – aki 9:38.56 perccel a 15. helyen éppen bekerült a fináléba – 9:40.41 perccel a 13. lett.

A berlini atlétikai Európa-bajnokság vasárnap véget ért.

Nyitókép: Matthias Kern/Getty Images