Temérdek pénzből öltözteti fel a focistákat az MLSZ

Adidasban fognak feszíteni a focisták, 2 milliárdból.

Sportruházat, cipő és kiegészítő sportfelszerelés szállítására kért ajánlatot az Magyar Labdarúgó Szövetség, és már meg is van a tender nyertese, az egyedüliként ajánlatot beadó adidas Budapest Sportcikkelőállító és Kereskedelmi Kft. Az MLSZ 2 milliárd forintra becsülte a beszerzést, és pontosan ennyiért fog szállítani a sportszergyártó multi.

A keretmegállapodás szerint az MLSZ valamennyi korosztályos válogatottja és egyesülete részére rendelték a holmikat, köztük nemzeti mérkőzés felszerelést (reprezentatív, nemzeti jelleget tükröző kollekció, amely a magyar válogatottak egységes megjelenését szolgálja a sporteseményeken), tréningruházatot, szabadidőruházatot, különböző sportcipőket és bakancsokat, táskákat, labdát, és kiegészítőket.

Az ár 90 százalékban volt döntő szempont, a maradék 10 százalék volt a minőségé. Kikötés volt, hogy a termékek mindegyike:

Igaz, hogy az eredmény csak most jelent meg, de azt írták, már májustól szükség volt a beszerzések egy részére, ezért volt gyorsított az eljárás. Az MLSZ már korábban is rendelt az adidastól, mint az például a 2017-es szakmai és pénzügyi tervből kiderül.

Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Cultura Creative / AFP