Eddig tartott az olasz csoda a Roland Garroson

Marco Cecchinato megszorongatta Dominic Thiemet is, de végül három szettben kikapott. Olasz férfiteniszező 1978 óta nem járt ilyen magasságban.
Kapcsolódó cikkek

Az elmúlt napokban kis túlzással mindenki megtanulta az olasz Marco Cecchinato nevét. A világranglista 72. helyezettje, aki nemrég a budapesti salakpályás tenisztornát nyerte meg most a Roland Garroson mutatott be őrülten nagy menetelést, amelynek a csúcspontja egyértelműen Novak Djokovic legyőzése volt a negyeddöntőben.

Olasz férfiteniszező ezt megelőzően 1978-ban volt elődöntős Grand Slam-tornán, akkor a Roland Garroson Corrado Barazzutti jutott el a legjobb négyig.

Őrült meccsen zúgott ki Djokovic a Roland Garrosról
Négy szettben kapott ki a világranglista 72. helyezettjétől.

Cecchinato pénteken a hetedik helyen kiemelt Dominic Thiem ellen lépett pályára és rendesen megszorongatta az osztrákot, az első szettet 7-5-re veszítette el, a másodikat pedig rövidítésben de úgy, hogy neki is volt három játszmalabdája.

A harmadik játszmában Thiem leütötte ellenfelét a pályáról, kétszer is brékelte riválisát és 5-0-ra vezetett, amikor az olasz megnyert egy gémet. Végül az osztrák 6-1-re nyerte meg ezt a felvonást.

A 24 éves Dominic Thiem így bejutott karrierje első Grand Slam-döntőjébe, ahol az ellenfele a Rafael NadalJuan Martín Del Potro mérkőzés győztese lesz. A másik elődöntőt is pénteken rendezik. Az előző GS-döntős osztrák Thomas Muster volt, aki 1995-ben megnyerte a Roland Garrost.

Eredmény – Roland Garros, elődöntő, férfiak

Dominic Thiem (osztrák, 7.) – Marco Cecchinato 7-5, 7-6 (12-10), 6-1

Nyitókép: Matthew Stockman/Getty Images