Férfi kézi-BL: döbbenetesen nagy meglepetés a Final Fourban

A két francia csapat közül az egyikben csak sztárok voltak, a másik viszont sztárcsapatként játszott.
Kapcsolódó cikkek

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája Final Fourt idén is a németországi Kölnben rendezik, ám a csarnokot nem a németek, hanem a franciák uralják. A négy csapatból három is Franciaországból (Paris Saint-Germain, Montpellier, Nantes) érkezett, az egyetlen kivétel a szezon végén széteső, címvédő Vardar Szkopje. Az első elődöntőben tiszta francia meccset láthattak a nézők, ugyanis a PSG a Nantes-tal játszott.

Ám a mérkőzés nem úgy alakult, ahogy azt mindenki elvárta volna. Az elmúlt évtizedet domináló francia válogatottra építő párizsiak a legelejétől futottak az eredmény után. Az esélytelebbnek gondolt Nantes hatalmasat játszott, nem ijedt meg a szupersztárokkal felálló ellenfele ellen, és a félidőben már három góllal vezetett.

A második játékrészben hiába próbált meg mindent a Nikola Karabatic vezette Paris Saint-Germain, nem volt elég a hajrá, így hatalmas meglepetésre csak a bronzéremért játszhatnak vasárnap. A Nantes pedig nyugodtan nézheti már a Montpellier-Vardar Szkopje rangadót, ahol a világ egyik legjobb kapusánakSterbik Árpádnak is szurkolhatunk.

Eredmény, férfi kézilabda-BL Final Four, elődöntő:

Nantes – PSG 32-28 (17-14)