Tapolca nem ünneppel, gyásszal zárta és kezdte az új évet

Szalay Gyöngyi olimpiai bronzérmes, hétszeres világbajnok párbajtőröző váratlan halála miatt, minden önkormányzati programot töröltek szilveszter napján.
Kapcsolódó cikkek

Szilveszter előtt egy nappal hunyt el Szalay Gyöngyi, olimpiai bronzérmes, hétszeres világbajnok párbajtőrvívó. A kiváló sportoló, majd edző halálának semmi előjele nem volt, fájóan fiatalon, 49 évesen minden bizonnyal tüdőembólia miatt vesztette életét.

blikk.hu érdeklődésére a korábban két évtizeden át mentősként dolgozó jobbikos országgyűlési képviselő, Rig Lajos, aki a mentők kiérkezéséig az első, helyszíni újraélesztést végezte azt mondta, minden pillanatok alatt történt, de azonnal látszott, nagy a baj.

Nem volt keringése és légzése sem, így rögtön megkezdtük az újraélesztését. Még magához tért, elmondta, hogy a jobb oldala zsibbad és fáj, ezért is lett rosszul. Az oldalára fektettük, betakartuk, a mentők pedig két perc alatt odaértek, ám sajnos újra elvesztette eszméletét. Borzalmas pillanatok voltak. A remek hangulatú eseménynek tragédia vetett véget. Ráadásul Gyöngyi férje is a helyszínen volt, végig kellett néznie, hogy mi történik a feleségével. Azóta beszéltem már vele, érthető módon sokkhatásként érte az egész

– nyilatkozta Rig Lajos.

Szalay Gyöngyi azok közé a sportolók közé tartozott, aki bár többször csábították, se versenyzőként, se edzőként nem hagyta el szülővárosát. A tapolcai Balaton Vívóklub alapító-vezetőjének, a város korábbi önkormányzati képviselőjének, volt alpolgármesterének váratlan halála tán ezért is rázta meg annyira a helyieket, hogy Dobó Zoltán polgármester által vezetett önkormányzat minden városi rendezésű szilveszteri eseményt törölt.

A tapolcaiak idei újévi mulatságai elmaradtak. A város inkább gyászolta legnagyobb bajnokát.