Úszás: „Magyarország a zsenik földje”

Kovács Ágnes, Kovácshegyi Ferenc, Török László, valamint posztumusz Csik Ferenc és Novák Éva beiktatásával öt új taggal bővült a Magyar Úszó Hírességek Csarnoka.
Kapcsolódó cikkek

Kovács Ágnes, Kovácshegyi Ferenc, Török László, valamint posztumusz Csik Ferenc és Novák Éva beiktatásával öt új taggal bővült a Magyar Úszó Hírességek Csarnoka.

A Magyar Úszó Szövetség 110 éves fennállásának évfordulója alkalmából kedden rendezett ünnepségen Wladár Sándor, a szervezet elnöke köszöntőjében kitért arra, hogy az idei év történelmi volt a magyar úszósport számára, elsősorban a hazai rendezésű vizes világbajnokság miatt. Hozzátette: a magyar úszók felnőtt és utánpótlás Európa- és világbajnokságokon 28 arany-, 25 ezüst- és 12 bronzérmet szereztek.

Az úszás a magyar sport aranyfedezete

– fogalmazott Wladár Sándor, aki szerint Magyarország „a zsenik földje”, ahol sokkal gyakrabban bukkannak fel fantasztikus klasszisok, mint más országokban.

Wladár Sándor, a szövetség elnöke Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke is kiemelte a vizes világbajnokságot, és gratulált a szervezőknek a fantasztikus rendezésért, egyúttal ígéretet tett arra, hogy a MOB mindent meg fog adni a magyar úszóknak a sikeres ötkarikás felkészüléshez. Külön megemlítette Gyurta Dánielt, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság sportolói bizottságának magyar tagját, akivel – mint mondta – rengeteg munkát végeznek az olimpiai mozgalomban.

A beszédeket követően iktatták be az hírességek csarnokának legújabb öt tagját, akikről egy-egy kisfilmben emlékeztek meg.

Az ünnepség végén az összes idei felnőtt és utánpótlás korú Eb- és vb-érmest díjazták.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán