Bor Barna óriási bronzmeccsen vesztett

Bor Barna egy hosszú, feszült meccsen maradt le a bronzéremről a budapesti cselgáncs-vb-n. Rafael Silva passzívabb volt a golden score-ban, mégis a magyart intették meg.
Kapcsolódó cikkek

Bor Barna bronzéremért küzdött a budapesti cselgáncs-vb-n. A 2011-es nyílt vb ezüstérmese a +100 kilogrammosoknál az elődöntőben egy szoros meccsen ipponnal kikapott a brazil David Mourától, így készülhetett a bronzmeccsre a szintén brazil Rafael Silva ellen, akit eddig hét meccsükön háromszor tudott megverni.

Bor lába nem volt teljesen egészséges a kisdöntő előtt, de ahogy a társai mondták, a lélek fontosabb a lábnál, és az nála rendben van.

Sokáig nem talált fogást egymáson a két judoka, inkább Silva kóstolgatta Bort, de nem tudott végigvinni akciót. A három perc legvégén a magyar óriás próbálkozott akcióval, de erőtlen kísérlet volt ez.

A paksi dzsúdós és legalább 150 kilós riválisa eseménytelen, csupán egy-egy intést hozó négy perc után jutott el az aranypontig tartó hosszabbításig. Ebből 2 perc 18 másodperc telt el, amikor a háromszoros Eb-második Bort lábra fogásért megintették, így Silva szerezte meg a bronzérmet.

Ezt a bronzmeccset fájós lábbal is hoznom kellett volna, de ilyen a dzsúdó, és egy vb-ötödik hellyel nem lehetek elkenődött

– fogalmazott az M4 Sportnak Bor.

A 18 fős hazai küldöttség így Csoknyai László (81), Tóth Krisztián (90) és Bor Barna révén három ötödik hellyel zárta az egyéni küzdelmeket a Papp László Arénában, ahol vasárnap 9 órától a vegyescsapatok versenyére kerül sor.