Birkózó-vb: az első fordulóban búcsúztak a magyarok

A világbajnokság szerdai versenynapján két magyar birkózó lépett szőnyegre, ám Galambos Ramóna és Németh Zsanett is kiesett az első körben.
Kapcsolódó cikkek

Galambos Ramóna (55 kg) és Németh Zsanett (75 kg) is kiesett, így nem maradt versenyben magyar a párizsi birkózó-világbajnokság szerdai versenynapján.

Galambos és Németh rögtön első meccsén vereséget szenvedett, s már csak a vigaszági folytatásban reménykedhettek, ám az előbbit legyőző amerikai Becka Leathers és utóbbi riválisa, a kínai Paliha sem jutott be a fináléba, azaz a magyarok búcsúztak.

Zsanett mérkőzéséért nagy kár, mert nyerhető lett volna, s utána legalább a bronzmérkőzésig eljuthatott volna. Nem lehet három akkora hibát elkövetni, mint amit ő csinált. Ramóna gyors vereségében benne volt, hogy az elmúlt egy évben összesen hat hónapot kellett sérülések miatt kihagynia, ami nagyon sok.

– nyilatkozta az MTI-nek Gulyás István szövetségi kapitány.

A csütörtöki napon a nők 48, 53, 60 és 69 kilogrammos súlycsoportjainak a küzdelmeit rendezik meg az AccorHotels Arenában. Magyar részről egyedül Sleisz Gabriella lesz érdekelt, a 60 kilósok mezőnyében.