A visszavonuló futólegenda felszabadult, hogy befejezi

Mo Farah a BBC-nek mesélt karrierje lezárásáról. Maraton azért még beleférhet, állítólag.
Kapcsolódó cikkek

Mo Farah, a britek és a világ történetének egyik legnagyobb hosszútávfutója a BBC-nek beszélt arról, mit jelent számára az, hogy bejezi a profi sportot. Felszabadulást minimum.

Laza és nyugodt vagyok. Nincs már céltábla a hátamon. Így sokkal mókásabb lesz az egész. Más lesz, de nagyon izgatottan várom

– mondta Farah a birminghami Gyémánt Liga-versenyről, ami az utolsó profi versenye lesz.

Farah 34 évesen, négyszeres olimpiai bajnokként és hatszoros világbajnokként hagyja abba a 2017-es szezont követően. Birmingham mellett még egy-két nagyobb versenyen is elindulhat a naptári évben.

Ez a (birminghami) hétvége csak az élvezetekről fog szólni. 110 százalékot fogok adni, de ezt nem nyomás alatt fogom tenni, hanem mókából. Szeretnék jó versenyt futni, jó eredményt elérni, és elköszönni

– mondta a brit futó, aki hozzátette, a szurkolóknak tartozik még ennyivel.

A 34 éves legenda állítólag nagyon szemez a New York-, a Boston-, a Berlin- és a London-maratonnal is.

Sokan azt várják tőlem, hogy a maratoni távon is olyan sikeres legyek, mint eddig az 5 ezer és a 10 ezer méteren. Azt meg kell érteniük, hogy teljesen más a három táv, nagyon hosszú út vezet ahhoz, hogy a 42 kilométeren is ott legyek a legjobbak között.

Közben a londoni maraton szervezői állítólag fontmilliókat ajánlanak Farah-nak, ha 2018-ban és 2019-ben rajthoz áll szülővárosában.