Atlétikai vb: mindkét női gátfutónk kiesett 100 méteren

Kerekes Gréta és Kozák Luca is egyéni csúcshoz közeli időt produkált, de ez is kevésnek bizonyult.
Kapcsolódó cikkek

Kerekes Gréta és Kozák Luca is jó teljesítményt nyújtott a női 100 méter gát előfutamaiban, ám egyéni csúcsaikhoz közeli idejük kevés volt a továbbjutáshoz a londoni atlétikai világbajnokság pénteki versenynapján.

A két magyar közül Kerekes az első futamban kapott helyett, s a hatodik helyen ért célba, méghozzá 13.15 másodperces eredménnyel, ami csupán öt századdal gyengébb egyéni csúcsánál. A 24 éves sprinter eredménye azért is értékes, mert kifejezetten erős, 1,4 méter/másodperces ellenszél fújt a futam alatt.

A néhány hete U23-as Európa-bajnokságon bronzérmet szerzett Kozák a következő futamban indult, s bár féltávnál még úgy tűnt, hetedik-nyolcadik lesz, remek ritmusban futott a végén és az ötödik helyen végzett, centikkel elmaradva a negyediktől. Kozák 13.17 másodpercet futott, ami hét századdal lassabb egyéni csúcsánál.

Az öt előfutamból az első négy-négy helyezett, illetve idővel további négy futó jutott tovább az elődöntőbe, vagyis helyezéssel nem tudtak továbblépni a magyar gátasok. A harmadik futam után az is biztossá vált, hogy az idejük is kevés lesz az elődöntőhöz.

A péntek esti programban egy magyar versenyző lesz érdekelt: Halász Bence a férfi kalapácsvetés fináléjában lép majd dobókörbe.