Ekkora játékvezetői hiba egyszerűen nem fér bele egy bajnoki döntőbe

Egy hat mérkőzésen eldőlő párharcban nem csak egyetlen téve ítélet dönt, de ha egy minden eldöntő meccsen történik mindez, azon azért sok múlik.
Kapcsolódó cikkek

Ahogyan arról írtunk, a Pittsburgh Penguinsnek összejött az a bravúr az NHL-ben, amire legutóbb majd két évtizede a Detroit Red Wings volt képes még 1997-ben és 1998-ban: két egymást követő évben elnyerni a Stanley Kupát. A Pittsburgh teljesen megérdemelten lett bajnok, 4-2-vel hozta le a négy győzelemig tartó párharcot a Nashville Predators ellen.

Csak az a nagy bírói hiba nem kellett volna a hatodik meccsen.

A második harmad elején járunk, Filip Forsberg a bal szélről tör kapura, lő, Matt Murray pedig véd. Ilyenkor a játékvezetők sok esetben azonnal lefújják az akciót, egyszerűen nincs benne a játékszituációban, hogy a kapus kitegye a korongot. Csakhogy, Murray ezúttal nem fogta a pakkot, az valahogy túljutott rajta és leesett mögé, Colton Sissons pedig az üres kapuba pofozta azt.

A játékvezetők azonban már közbesípoltak, majd videón sem nézték vissza az esetet…

Persze butaság lenne erre az egy hibára fogni, hogy nem a Nashville lett a bajnok. Ha adott esetben nyerték is volna ezt az összecsapást, még mindig lett volna egy hetedik mérkőzés Pittsburghben. Egy Stanley Kupa-döntő hetedik meccsen meg aztán minden, de tényleg minden előfordulhat.

De egy olyan mérkőzésen, amelyen mindössze két gól esett, mindkettő az utolsó két percben, a második ráadásul már tényleg a legvégén, üres kapura, egy ekkora baki meccsdöntő jelentőségű.

Fotó: Europress/AFP/Frederick Breedon