Hoki-vb: sima vereséget szenvedett a magyar válogatott

2-0-ra nyert Lengyelország a 4. fordulóban, már biztosan nem jutnak fel a mieink.
Kapcsolódó cikkek

Csütörtökön délután Lengyelország ellen folytatta szereplését a magyar férfi jégkorong-válogatott a divízió 1/A világbajnokságon.

Rich Chernomaz tanítványai az Ukrajna elleni győzelem után, hétfőn vereséget szenvedtek az osztrákoktól.

Ezt követte a Dél-Korea elleni 3-1-es zakó, így a mieink messze kerültek a feljutástól.

Ahhoz, hogy matematikai esélyeink megmaradjanak, mindenképp vernünk kellett volna a lengyeleket, akik egy ponttal előztek minket a forduló előtt a csoportban.

A szövetségi kapitány rossz híreket kapott a délelőtt folyamán, kiderült, hogy az egyik legjobb csatárunk Vas János Lengyelország ellen sem tudja vállalni a játékot.

A csütörtöki edzés után vált biztossá az is, hogy Gőz Balázs sem léphet jégre, a DVTK Jegesmedvék hátvédje a bokájával bajlódik.

I. harmad

Rögtön a meccs elején emberelőnybe kerültek a mieink, de nem sikerült kihasználniuk azt. Erdély Csanád középről lőhetett, de a lengyel portás bravúrt mutatott be. Hári János szép cselei után ismét fórunk volt, de maradt a 0-0.

Bálizs Bence mutatott be fontos védést  az első harmad hajrájában, majd Nagy Krisztián lőtt a bal felső irányába, Przemyslaw Odrobny azonban kipaskolta a korongot.

II. harmad

Dinamikusan kezdtek a magyar csatárok a második harmadban, majd Bálizs pillanatai következtek. Többször is bravúrt mutatott be a 26 éves portás. Nem sokkal később azonban már tehetetlen volt, Krzysztof Zapala köszönt be egy szép testcsel után. Emberelőnybe kerültünk, de aztán jött a hidegzuhany: Tomasz Malasinski használt ki egy ziccert.

A két gyorsan bekapott gól egyértelműen megfogta a magyar csapatot, nem nagyon találták a mieink a lengyel védekezés ellenszerét. A játékrész hajrájában kivédekeztünk egy emberhátrányt, de kőkemény feladat várt Bartalis Istvánékra az záróharmadban.

III. harmad

Nem tudtunk mit kezdeni az emberelőnnyel, majd Hári lövése pattant le a blokkról az utolsó 20 perc elején. Stabilan védekeztek a lengyelek, sőt, majdnem mi kaptunk gólt, Bálizs azonban bravúrral hárított. Nagyot küzdöttünk a becsületgólért a hajrában, de az sem jött össze, így végleg elszálltak a feljutásról szövögetett álmaink.

A magyar válogatott pénteken 12:30-tól Kazahsztán ellen fejezi be szereplését a divízió 1/A világbajnokságon.

Divízió 1/A világbajnokság, csoportkör, 4. forduló:

Lengyelország – Magyarország 2-0 (0-0, 2-0, 0-0)