Korábbi F1-es pilóta fia igazolt a Zengő Motorsporthoz

Az idei szezonra írt alá a francia versenyző.

A korábbi Forma-1-es pilóta, Olivier Panis fia, Aurélien Panis a túraautó-világbajnokság (WTCC) magyar csapatához, a Zengő Motorsporthoz szerződött az idei évre – írja a csapat honlapja.

Panis 2011-ben kezdte a karrierjét a Francia F4 bajnokságban, amelyben 10.-ként végzett. 2012-ben csatlakozott az Eurocup Formula Renault 2.0 és Formula Renult 2.0 Alps szériákhoz, utóbbi sorozatban 26 pontot szerzett. 2013-ban a Caterham Racing Academy tagja lett, amely az akkor Caterham F1 néven futó Formula 1-es istállóval állt kapcsolatban.

Ebben az évben megszerezte az első pontjait is az Eurocup Formula Renault 2.0 szériában. 2014-ben csapatot váltott, azonban két győzelmet is szerzett, egyet az Eurocup Formula Renault 2.0-ban, míg a másikat a Northern European Cup keretein belül. 2016-os szezonban az ötödik helyen végzett Formula V8 3.5 szériában.

Nagyon büszke vagyok, hogy csatlakozhatok a WTCC-hez, amely egy nagyon erős nemzetközi sorozat, a karrierem szempontjából pedig hatalmas előrelépés. Sok tapasztalt és sikeres pilóta versenyez itt, úgyhogy nagy kihívást jelent majd számomra, fel kell kötnöm a gatyámat. Örülök, hogy egy jó, korábban több győzelmet is szerző csapattal versenyezhetek a Zengő Motorsportnál, és hogy a Honda versenysport családjának része lehetek

– nyilatkozta az 1994-ben született francia versenyző.