Kézi-vb: legyőztük az olimpiai bajnokot, ott vagyunk a negyeddöntőben

A magyar válogatott végig vezetve múlta felül jóval esélyesebb ellenfelét. Kedden a norvégokkal játszunk.
Kapcsolódó cikkek

Mivel a magyar férfi kézilabda-válogatott negyedik lett csoportjában, így a franciaországi kézilabda-világbajnokság negyeddöntőjében a Rióban olimpiai bajnoki címet szerző Dánia volt az ellenfele a nyolcaddöntőben.

A nemzeti együttes gyászkarszalagban lépett pályára, így emlékezve az Olaszországban buszbalesetet szenvedő magyarokra.

Nagyszerűen kezdtük a mérkőzést, tíz perc után elhúztunk 5-2-re. Mikler remekül kezdett a kapuban, a támadásban pedig jötte az átlövések. Az első félidő közepe után egyre közelebb jöttek a dánok, az utolsó öt percre fordulva pedig egalizáltak (11-11).

A szünetre mi vonultunk előnnyel (13-12). Az első félidő egyetlen negatívuma volt, hogy Mikkel Hansent nem tudtuk tartani, szinte egymaga tartotta meccsben őket.

A második játékrész elején sikerült továbbvinni az a játékot, mint az első harminc percben, sikerült végig két-három góllal vezetnünk. Mikler a kapuban parádézott, támadásban Lékai, Balogh és Dzsamali vitte a prímet. Sajnos sikerült őket felhoznunk, köszönhetően annak, hogy az emberelőnyünk során lövöldözték a gólokat, így az utolsó öt perc kezdetekor 24-24 állt az eredményjelzőn.

Szerencsére sem estünk össze, és végül 27-25-re nyertünk, a győzelmet bebiztosító gólt Császár lőtte néhány másodperccel a vége előtt.

Ellenfelünk a negyeddöntőben Norvégia lesz majd kedden.

Eredmény – Férfi kézilabda-világbajnokság, nyolcaddöntő

Magyarország – Dánia 27-25 (13-12)