Széles Sándor szerint rá és Kiss Lászlóra is szüksége van a magyar úszósportnak

Egyetlen klub sem akarja alkalmazni Gyurta Dániel volt edzőjét.

Írtunk róla korábban, hogy előbb Gyurta Dániel szakított az edzőjével, Széles Sándorral, majd az UTE és az úszóedző útjai is különváltak. A Borsnak nyilatkozva Széles azt mondta, 2017. január 31-ig még kapja a MOB-tól a kiemelt edzői támogatást, de utána egyelőre bizonytalan a sorsa.

“De mivel egyetlen klub sem hajlandó alkalmazni, kérdem én, mi ez, ha nem jelzés arra, hogy lapátra tettek?” – mondta a tréner, aki szerint nem igaz, hogy egyetlen úszó sem volt hajlandó együtt dolgozni vele Újpesten, Kapás Boglárkával beszélgetett, az olimpiai bronzérmes úszónő azt mondta, neki semmi baja a szakemberrel.

Széles előbb a szövetséghez fordult, de ott most Gyárfás Tamás lemondása a legfőbb téma, a MOB-tól pedig visszaküldték a MÚSZ-hoz. Azt mondja, egyetlen döntésképes emberrel sem találkozott.

Pedig szerinte jelenleg Hosszú Katinkán kívül nincs még egy éremgyáros klasszis a sportágban, így tudna még segíteni a magyar úszósportnak. És Kiss László is:

Bár Kiss László volt szövetségi kapitányt évtizedekkel ezelőtti ügyei miatt eltávolították, ám szerintem az ő szakértelmére szükség lenne. Ha nem is kapitányként, de szakmai tanácsadóként mindenképpen.