Kajak-kenu: A férfi négyes elhagyta Fábiánné Rozsnyói Katalint

A Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Kulifai Tamás, Pauman Dániel összeállítású kvartett külön utakon folytatja szereplését.
Kapcsolódó cikkek

Az Origo információi szerint a férfi kajaknégyes megköszönte Fábiánné Rozsnyói Katalin munkáját, a jövőben külön utakon folytatják pályafutásukat.

Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Kulifai Tamás és Pauman Dániel már közölték is döntésüket a 74 éves mesteredzővel. A 2012-es londoni olimpián ezüstérmes kvartett utóbbi három tagjának útja a Vasasból Újpestre vezethet, de a két klub még nem állapodott meg az átigazolás feltételeiben. A portál állítása szerint a háromszoros olimpiai bajnok Kammerer győri versenyző marad.

Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Kulifai Tamás és Pauman Dániel
Fotó: MTI/Mészáros János

A most felbomló négyes a magyar válogatón kikapott a Hufnágel Tibor, Somorácz Tamás, Ceiner Benjámin, Kugler Attila összeállítású egységtől, így nem utazhatott el a riói ötkarikás játékokra. Hufnágelék Brazíliában a B-döntőbe jutottak, ahol a harmadik helyen értek célba, így összesítésben a 11. helyen zártak.

Fábiánnénak így egyetlen versenyzője maradt, az idei moszkvai Európa-bajnokságon kétszeres ezüstérmes Takács Tamara személyében. Az olimpiai bajnokok sorát kinevelő mesteredző 2014 májusában úgy nyilatkozott: a riói játékok után befejezi edzői pályafutását, de végül megváltoztatta döntését, melynek értelmében Tokióig folytatja munkáját. Versenyzőként 1968-ban, Mexikóban ezüstérmet nyert, edzőként hat sportolót segített ötkarikás aranyhoz.