Asztalitenisz Eb: Pattantyús és Szudi főtáblás, Kosiba kiesett

A szerdai napon is nagyszerűen szerepeltek a magyarok a budapesti viadalon.
Kapcsolódó cikkek

Szudi Ádám megnyerte az úgynevezett bejátszó körös mérkőzését, így kvalifikálta magát az asztalitenisz Eb főtáblájára. Pattantyús Ádám csoportgyőztesként jutott tovább, Kosiba Dániel viszont kikapott, így ő befejezte szereplését a budapesti viadalon.

A világranglistán 182. Szudi esélyesként léphetett asztalhoz a 360. Ashley Williams ellen. A húszéves játékos elbírta az esélyesség terhét, s négyjátszmás győzelemmel biztosította a helyét a 64-es főtáblán.

Úgy érzem, egyre jobban játszom, hozzászoktam a körülményekhez. Három-null után próbáltam nagyon koncentrálni, nehogy úgy járjak, mint az előző meccsemen, és felesleges küzdelemre kényszerüljek, szerencsére most sikerült gyorsan befejeznem. Este lesz még egy vegyes páros mérkőzésem, utána pihenek a holnapi folytatás előtt

-nyilatkozta az MTI-nek a fiatal magyar asztaliteniszező. Kosiba nehéz ellenfelet kapott az olasz Mihai Bobocica személyében, és sajnos nem sikerült bravúrt véghez vinnie, öt szettben kapott ki a rutinos taljántól.

A férfi egyes főtáblájának küzdelmei csütörtökön kezdődnek Szudin kívül a csoportgyőztes Pattantyús Ádám sikeréért is szoríthatunk.

A hölgyek mezőnyében az összes magyar versenyző kvalifikálta magát a főtáblára.

Asztalitenisz Eb, férfi egyes, selejtező, végeredmények:

Szudi Ádám-Ashley Robinson (ír) 4-0 (8, 6, 8, 3)

Mihai Bobocica (olasz)-Kosiba Dániel 4-1 (7, 7, -12, 5, 5)