Roy Jones Jr. orosz útlevelet kért Vlagyimir Putyintól

Az egykori világbajnok szerdán, Szevasztopolban találkozott Oroszország első emberével.

Roy Jones Jr. 46 éves kora ellenére imád bokszolni. A Pensacolában élő klasszis miközben harci kakasokat tenyészt, kosárcsapatot üzemeltet és egyéb hóbortjainak hódol, a boxrec.com kimutatása szerint idén már háromszor is ringbe szállt, és még két meccset tervez. Utoljára augusztus 16-án Eric Watkinst fektette meg egy “hakni” során.

 

Aztán fogta magát és elutazott Oroszországba, mert szerdán Szevasztopolban volt randija Vlagyimir Putyinnal. A “nagy testvér” első embere imádja a sportot, maga is fekete öves cselgáncsos, napi szinten gyakorol, felnéz az összes küzdősportoló klasszisra. A találkozó során szóba kerültek üzleti ügyek, amelyhez sok sikert kívánt Putyin elnök. Az egykori világbajnok váratlanul megkérdezte az elnöktől hogy kaphat-e orosz útlevelet, azaz orosz állampolgárságot, mer túgy könnyebb lenne számára az üzelti életben – számolt be a The New York Times. Nyilván az adózásra gondolt…

Putyin nem lepődött meg a kérésen. Azt válaszolta, hogy nem probléma, feltéve, ha Jones jelentős időt tölt Oroszországban. Azok a külföldi állampolgárok, akik az évnek több, mint a felét bizonyítottan Oroszországban töltik, onnan származik a jövedelmük – labdarúgók például – 18 százalékot adóznak keresetük után. Nem ő lenne az első. A francia színész, Gerard Depardieu is azzal bosszantotta fel hazája adóhivatalát, hogy orosz útlevelének köszönhetően jövedelmének jelentős részét Oroszországban adózza le.

Roy Jones Jr., egy amerikai Rapper táraságában a hétvégén még részt vesz Krímben rendezendő show-n.