Itthon is láthatjuk az évszázad meccsét

Magyarországon a Sport1 közvetíti élőben a Floyd Mayweather-Manny Pacquiao összecsapást.

Az évszázad egyik legjobb meccsének titulált találkozót május 2-án rendezik meg Las Vegasban. Amerikai becslések szerint akár 400 millió dolláros díjalap is összejöhet Floyd Mayweather és Manny Pacquiao összecsapásán.

A két bokszoló szóban évek óta laposra verte egymást, május 2-án azonban végre az öklöké lesz a főszerep. Az elmúlt tíz évben ők ketten váltogatták egymást a súlycsoportok független világranglista élén, most viszont váltósúlyban eldöntik, a valóságban melyikük a jobb. Mayweather a WBA és a WBC, Pacquiao pedig a WBO övét teszi kockára.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

A Sport TV jóvoltából a történelmi jelentőségű ütközetet Magyarországon is élőben lehet nyomon követni. A magyar idő szerint május 3-án hajnalban rendezendő gálán már az előmeccsek is élőben kerülnek képernyőre, de a fő attrakciót minden kétséget kizáróan Mayweather (47-0, 26 K. O.-T. K. O.) és Pacquiao (57-5-2, 38) csatája jelenti majd.

A bevételen 60-40 százalékban osztoznak (Mayweather kapja a nagyobb részt), a televíziós nézettség vélhetően minden rekordot megdönt, az összes belépőjegy és vegasi hotelszoba pillanatok alatt gazdára talált. A jegyekért egyébként mélyen a zsebükbe kellett nyúlniuk az érdeklődőknek, hiszen a legolcsób belépő majdnem fél, a legdrágább 2,1 millió forintba került.

A televíziók előtt is milliók tekintik majd meg a meccset, Angliában például fizetni kell majd azért, hogy élőben lehessen látni a meccset: egészen pontosan tízezer forintba kerül a gála megtekintése.