Eb-döntőbe masírozott a magyar kéziválogatott

Az U18-as magyar együttes Dániát is simán legyőzte a kontinenstorna elődöntőjében, így következhet a franciák elleni finálé.

Elképesztő, mit művelnek a magyar fiúk a lengyel tornán, hiszen a csoportjukban még csak meg sem tudta szorongatni őket senki, majd ez szintén igaz volt a középdöntőre is.

A legjobb négy között aztán Dánia következett, de Gyurka János legénységének az északi gárda sem okozott túl sok gondot.

 Fotó: eurohandballpoland2014.pl

A találkozó elején ugyan még keményen nyomtak a dánok is, de remek védekezéssel 4-3-ra, majd 8-5-re is vezettünk, ám a szünet előtt az ellenfélnek sikerült egalizálnia, ezért a magyar szakvezető időt kért, majd gyorsan lőttünk nekik hármat (13-10).

A szünet után nem sokkal szinte el is dőlt a találkozó, köszönhetően annak, hogy hat gólra növeltük az előnyünket. A dánok ugyan egyszer még közel kerültek hozzánk, de végig kézben tartva az elődöntőt végül simán, 32-26-ra vertük őket.

A vasárnapi fináléban azzal a francia együttessel találkozunk, melyet sikerült a csoportban nyolccal elintézni.

“A második félidő végére megtörtek, onnantól kezünkben volt a mérkőzés. Borzalmasan örülünk, hogy egy lépésre vagyunk a céltól. Azt gondolom, ez volt a legnehezebb találkozó, talán még a döntő is könnyebb lesz. Este még örülünk, jót vacsorázunk, holnaptól pedig készülünk a fináléra. Nem foglalkozunk azzal, hogy a franciákat korábban már legyőztük: mindig jöhetnek meglepetések. A legfontosabb: vasárnap örülni akarunk, de nagyon!” – mondta a mérkőzés után Gyurka az utanpotlassport.hu-nak.