Tovább robognak az oroszok, kiestek az amerikaiak

Oroszország Franciaországot, Csehország az Amerikai Egyesült Államok válogatottját győzte le a Minszkben zajló jégkorong-világbajnokság negyeddöntőjében.

A szbornaja hibátlan mérleggel jutott be az egyenes kieséses szakaszba, ráadásul a gallok elleni csörtére visszatért a Németország ellen megsérülő Alekszandr Ovecskin is a csapatba. Az oroszok már a találkozó 5. percében megszerezték a vezetést, és ugyan a torna meglepetéscsapata, Franciaország becsülettel helyt állt a folytatásban, így is sima, 3-0-s vereséget szenvedett, Oroszország lesz ott a legjobb négy között.


Jevgenyij Malkin szerezte az oroszok első gólját
Fotó: Europress Fotóügynökség

A délután másik mérkőzése jóval több izgalmat tartogatott. Az első harmadot még 1-1-gyel hozta le a két csapat, azonban a második húsz percben a fegyelmezetlen amerikaiakat három emberelőnyös góllal büntették meg a csehek, úgy tűnt, hogy eldőlt az összecsapás. A találkozó hajrájában aztán kapusát mezőnyjátékosra cserélte az USA, Johnson pedig két ízben is mattolni tudta Salak kapust. A tengerentúliak egészen az utolsó pillanatig nyomtak az egyenlítésért, ám elmaradt az egalizálás, Csehország az elődöntős.

Eredmények – A csoportos jégkorong-világbajnokság, negyeddöntők

Oroszország – Franciaország 3-0 (1-0, 1-0, 1-0)
Csehország – USA 4-3 (1-1, 3-0, 0-2)