Két góllal nyert Párizsban a sziporkázó Veszprém

Az MKB-MVM Veszprém 28-26-ra győzte le a Paris Saint-Germain csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, Franciaországban.

Nem ijedt meg sztárokkal teletűzdelt ellenfelétől a veszprémi együttes, s óriási bravúrt hajtott végre, még akkor is, hogy nem esélytelenül léptek pályára a fiúk.

Jobban kezdte a mérkőzést a magyar alakulat, negyed óra elteltével már négy gól volt Nagy Laciék előnye, ám a maradék 15 percet sajnos hat góllal nyerte meg a házigazda, így a szünetre kétgólos párizsi előnnyel vonulhattak a csapatok.

Fotó: MTI

A második játékrészben aztán elképesztőt nyújtott a Veszprém. Hiába volt többször is emberhátrányban, s egyszer sem emberelőnyben a magyar bajnok, így is ellenfele fölé tudott kerekedni.

A hajrában többször is kettővel vezetett a Veszprém, az utolsó másfél percben azonban újra 6 az 5 ellen játszhatott a PSG. Egy perc sem volt már hátra, mikor Fazekas úriási ziccert védett, amit meg is bosszult a magyar csapat, hiszen Ilics két másodperccel a meccs vége előtt a hazai kapuba talált, s beállította a 26-28-as végeredményt.

Eredmény – Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, negyeddöntő, 1. mérkőzés:

Paris Saint-Germain (francia)–MKB-MVM Veszprém (magyar) 26–28 (14–12)