Könnyűnek találtatott az Eger

A ZF Eger elveszítette a továbbjutásról döntő harmadik mérkőzését a női vízilabda Euroliga selejtezőjének Egerben zajló D csoportjában a végig vezető görög Olimpiakosz ellen, így nem tudott továbblépni a csoportból.
Kapcsolódó cikkek

Nem volt szükség matekozásra, az Egernek győznie kellett ahhoz – a többi közt a magyar válogatott Bujka Barbarával felálló Olympiakosz Pireusz ellen -, hogy kiharcolja a továbbjutást az Euroliga egri selejtezőjéből. Az első negyedben azonban hiába harcolt ki több emberelőnyt is a hevesi együttes, ám a góldobás már nem ment ilyen jól, a görögök 4-2-re nyerték meg ezt a játékrészt, majd a nagyszünetig még további egy találattal toldották meg az előnyüket.


Nem elég a vereség, még Czigány Dóra is megsérült
Fotó: MTI

Ha mindez nem lett volna, elég még Czigány Dóra is megsérült, az egriek honlapja szerint a jobb kézfejében szakadt el egy szalag, így számára idő előtt véget ért a mérkőzés. A folytatásban a sárga-kékek hiába próbáltak meg minden tőlük telhetőt, nem tudtak mit kezdeni a Pireusszal, amely végül magabiztosan nyerte meg a mérkőzést – Bujka két találattal zárt görög oldalon.

Ezzel eldőlt, hogy az olasz Firenze – amely nagy meglepetésre kikapott a Moszkvától vasárnap – mellett az Olympiakosz jutott tovább az egyenes kiesés szakaszba, ahol majd oda-visszavágós rendszerben dől el, kik jutnak be a négyes döntőbe.

Az Egernek maradt a magyar élvonal.

Eredmény – Euroliga-selejtező, D csoport, 3. forduló

Olympiakosz Pireusz (görög) – ZF-Eger 12-6 (4-2, 3-2, 1-1, 4-1)
Az egri gólszerzők: Czigány 2, Somhegyi, Zajácz, Vályi, Francesca 1-1

A csoport másik mérkőzésén:
Izmajlovo Moszkva (orosz) – Firenze (olasz) 9-5 (0-2, 0-2, 4-0, 5-1)

A csoport végeredménye: 1. Firenze 6 pont, 2. Olympiakosz 6, 3. ZF-Eger 3, 4. Izmajlovo Moszkva 3

Azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmény döntött.