23 pontos előnyt adott le, de győzött a Houston

A Houston Rockets nyerte meg az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) texasi rangadóját.

Az a szép a kosárlabdában, hogy hiába alakul ki egy csapat között akár 23 pontos különbség, mégis izgalmas tud lenni egy összecsapás. Így történt ez magyar idő szerint vasárnap hajnalban az NBA-ben is, ahol texasi rangadót rendeztek, a Houston Rockets látogatott San Antonióba.

A vendégek nagyon jól kezdtek, ennek pedig az lett az eredménye, hogy 23-al is vezettek a második negyedben. Innen kezdte el a felzárkózást a Spurs és ez olyan jól sikerült, hogy Belinelli triplájával már a hazaiak vezettek 85-83-ra a negyedik játékrészben. Innentől kezdve egy látványos adok-kapok zajlott a pályán, több fordulat is bekövetkezett a mérkőzésen, amelyet végül a Houston nyert meg 112-106-ra úgy, hogy a San Antonio már nem szerzett kosarat az utolsó percben. James Harden 31 ponttal lett csapata és a mezőny legjobbja.


James Harden 23,6 pontot átlagol a szezonban
Fotó: AFP

A Brooklyn is borítani tudta a papírformát, az eddig többnyire csak szenvedő Nets Memphisben győzte le 97-88-ra a Grizzliest. Joe Johnson 26 pontot vállalt magára.

Andrew Bynum hiába tehetséges center, elég sokat hiányzott már eddigi karrierje során térdsérülései miatt. Ezúttal a Chicago Bulls ellen azért megvillantotta, mi minden rejlik benne, 20 ponttal és 10 lepattanóval, azaz dupla-duplával vette ki a részét csapata, a Cleveland Cavaliers győzelméből.

Eredmények – NBA, alapszakasz

Washington Wizards – Atlanta Hawks 108-101
Cleveland Cavaliers – Chicago Bulls 97-93
Memphis Grizzlies – Brooklyn Nets 88-97
Dallas Mavericks – Minnesota Timberwolves 106-112
San Antonio Spurs – Houston Rockets 106-112
Milwaukee Bucks – Boston Celtics 92-85
Phoenix Suns – Utah Jazz 104-112

Videó – Majdnem elszórakozta a Houston: