Még mindig hibátlanok a magyar fiúk a curling-Eb-n

A magyar csapat a lengyelek ellen is győzött az Európa-bajnokságon, a lányok a spanyolokat verték.

A B csoportos curling Európa-bajnokságon eddig három meccset játszottak a magyar lányok és fiúk is. Ahogy beszámoltunk róla, az első két meccs jól sikerült a srácoknak, és időközben a harmadikat is behúzták.

A lengyelek 10-8-as legyőzése után hibátlan az Ézsöl Gábor, Belleli Lajos, Hall Krisztián, Varga Balázs összeállítású csapat.

“Igazából végig uraltuk a meccset, de sajnos becsúsztak hibák és ezért a meccs végig nyílt volt. Gábornak háromszor is utolsó kővel kellett nehéz draw-t dobni. Egyszer 3 ellen, egyszer 2 ellen, egyszer pedig a 3 pontért… Mindet megcsinálta szépen. Készülünk a holnapra, két meccs is lesz: reggel 8-kor Wales, délután 4-kor Hollandia ellen. Mindkettő nagyon fontos és nehéz lesz. A hangulat továbbra is jó, a csapategység hibátlan” – mondta Vaspöri Tamás csapatvezető a vasárnapi kör végén.

A Szekeres Ildikó, Szentannai Ágnes, Patonai Ágnes, Páthy-Dencső Blanka összeállítású (az első napon egy győzelmet és egy vereséget begyűjtő) női együttesünk előbb 3-1-re verte a spanyolokat, majd a finnekkel játszott szenzációs, nagyon szoros találkozót, amely éjszakába nyúlt, és végül 8-6-os finn győzelemmel zárult.