A Fehérvár még mindig a Salzburg mumusa

A Sapa Fehérvár AV19 jégkorongcsapata hosszabbításban kerekedett felül a Red Bull Salzburgon az osztrák bázisú bajnokságban.

A Fehérvári Ördögök egy innsbrucki és egy bolzanói vereséggel a tarsolyukban érkeztek meg Salzburgba, ahol a tehetős Red Bull ellen igyekezték kijavítani az utóbbi időszak botlásait. A Sapának amúgy rendre jól megy a salzburgiak ellen, ráadásul az aktuális ellenfél sem kezdte valami jól a bajnokságot, szóval volt miben reménykedni.

Ahogy arra számítani lehetett, a hazaiak próbálkoztak több kapuralövéssel, ám Bálizs Bence becsülettel állta a sarat. Az első harmadban csak a kiállítások röpködtek, majd a másodikban jött a találkozó első gólja, Komarek emberfórból talált be salzburgi oldalon.

Sarauer révén szintén emberelőnyből egyenlített a Fehérvár, hogy Milam ismét egy öt a négy elleni szituációban kaparintsa vissza a vezetést a Red Bullnak. Szerencsére az örökifjú Frank Banham egyenlő létszámnál is túl tudott járni a kapus eszén, majd a hosszabbítás utolsó percében Adam Naglich – mily meglepő, emberelőnyből – megszerezte a Fehérvár győztes találatát.

Eredmény – EBEL

Red Bull Salzburg (osztrák) – Sapa Fehérvár AV19 2-3 (0-0, 1-0, 1-2, 0-1) – hosszabbításban
gólszerzők:
Komarek (32.), Milam (54.), illetve Sarauer (46.), Banham (55.), Naglich (65.)