Nibali egyre nehezebb helyzetben

Fehérorosz győzelmet hozott a spanyol kerékpáros körverseny 18. szakasza. Vinczenzo Nibali előnye már csak 3 másodperc.

Az idei Vuelta 16. szakasza után azt írtuk, hogy veszélybe került Vincenzo Nibali előnye, pedig akkor még közel fél perccel vezetett Chris Horner előtt. Akkor mit mondjunk most?

Csütörtökön a Burgos és Pena Cabarga közötti 186 km-es etapon a fehérorosz Vaszil Kirjenka diadalmaskodott, ám ennél érdekesebb csatát hozott az összetett első helyéért folytatott küzdelem.


Nibali egyre jobban elkészül az erejével
Fotó: AFP

Az esélyesek egy bolyban haladtak, a Giro d’Italia-győztes olasz bringás pedig a 18. szakasz nagy részében tudta tartani a lépést a riválisokkal, ám mindhiába: Nibali a táv végére teljesen elkészült az erejével és többen is megelőzték, így nem tudta tartani a lépést a nagy hajrát nyitó Hornerrel. A RadioSchack 41 esztendős amerikai kerekese ennek köszönhetően 3 másodpercre megközelítette őt az összetettben.

Ráadásul Alejandro Valverde és Joaquim Rodriguez is faragni tudott a hátrányából, azaz a két spanyol is lőtávolon belülre került. Izgalmas hajrá várható.

A vasárnapig tartó viadalon pénteken a San Vicente de la Barquera és Alto Naranco közötti 177,5 km-es hegyi szakasz vár a mezőnyre.

Eredmény – Vuelta Espana, 18. szakasz, Burgos-Pena Cabarga, 186 km, hegyi befutó

1. Vaszil Kirjenka (fehérorosz, Sky) 4:46:47 óra
2. Chris Sörensen (dán, Saxo-Tinkoff) 28 mp hátrány
3. Adam Hansen (ausztrál, Lotto) 1:18 p h.
…6. Chris Horner (amerikai, RadioShack) 1:53 p h.
…9. Alejandro Valverde (spanyol, Movistar) 2:13 p h.
10. Vincenzo Nibali (olasz, Asztana) 2:18 p h.

Az összetett élcsoportja:
1. Nibali 73:39:35 óra
2. Horner 3 mp hátrány
3. Valverde 1:09 p h.