Kajak-kenu vb: magyar aranyeső várható

Augusztus 29-én rajtol a duisburgi kajak-kenu világbajnokság. Jó eséllyel indulnak a magyar sportolók.

Storcz Botond, a magyar válogatott szövetségi kapitánya közel egy hónapja jelölte ki a 39 fős utazókeretet a világversenyre. Kajak-kenusaink gőzerővel készülnek, és minden esélyük megvan a kiemelkedő szereplésre.

A sportág maratoni számában induló magyarok augusztus elején hat számból ötöt megnyertek a Caliban zajló világjátékokon. Ezzel egy időben fiatal versenyzőink is remekeltek: nyolc arany-, négy ezüst- és öt bronzéremmel zárta a magyar csapat az ifjúsági és U23-as világbajnokságot Wellandban. Ezúttal a világbajnokságon kell bizonyítani felnőttjeinknek.

Kattintson képgalériánkért!
Fotó:MTI/Kovács Tamás

Németországban ott lesz Kammerer Zoltán, aki immár 18 éve tagja megszakítás nélkül a válogatottnak. A három olimpiai és három világbajnoki aranyéremmel rendelkező kajakos a még Rióban is versenyezne. A férfi kajaknégyes 1000 méteres számában Tóth Dáviddal, Kulifai Tamással és Pauman Dániellel az oldalán a legesélyesebbek között tartják számon őket.

A férfiaknál aranyra pályázik még Vajda Attila pekingi C-1 1000 méteres olimpiai bajnok és a tavalyi ötkarikás játékok győztese, a K-2 1000 méteren induló Dombi-Kökény duó.

A magyar hölgyeknél a legnagyobb esélyes Kozák Danuta kajakozó, aki egyesben és csapatban is 500 méteren szeretne világbajnok lenni. Mellette Dusev-Janics Natasa kajak egyesben 200 méteren, valamint 500 méteren Kovács Katalinnal az oldalán állna a dobogó legfelső fokára.