Óriási meglepetés: Japán büntetőkkel verte Montenegrót

A vízilabda Világliga kedden keződő cseljabinszki Szuperdöntőjében a magyarok csoportjában Japán megverte Montenegrót.

Japán csúnyán meglepte Montenegrót a Cseljabinszkban kedden kezdődő vízilabda Világliga Szuperdöntő “A” csoportjának első mérkőzésén. Az első három japán támadás góllal zárult ugyanis és mire felocsúdtak a montenegróiak már 5-2-vel le is fújták az első negyedet – számolt be a waterpolo.hu.

Aztán észbe kaptak a jóval jelentősebb sportági tradíciókkal rendelkező dél-európaiak és félidőre egalizálták az eredményt (5-5), igaz ehhez az is kellett, hogy 5-4-nél Japán ötméterest hibázzon.

A meccs hátralévő részében Montenegró hat gólt dobva előbb 8-5-re fordított, majd kicsit kiengedve 9-7-es vezetéssel zárta a harmadik negyedet. Normál esetben sima Japán összeesés és nagyarányú győzelem kellett volna következzen eztán, viszont a távol-keletiek nem így gondolta. 10-10-re felzárkóztak. Mi ez, ha nem bombameglepetés?

A mérkőzés végén elméletileg ötméteresekkel kellett volna eldönteni a végső győzteset, de ezt az USA-Magyarország meccs miatt a megnyitóünnepség utánra halasztották – először. Aztán kirendelték a már melegítő magyar és amerikai csapatot a vízből és ledobatták a párbajt, amit Japán 6-5-re megnyert, így összesítésben 16-15-re sokkolta Montenegrót!!! Vicces.

Vízilabda Világliga, Szuperdöntő, eddigi eredmények:

B csoport:

Szerbia – Kína 13-5 (5:1, 4:1, 3:0, 1:3)
gólszerzők.: Gocic, Cuk, Filipovic, Mitrovic 2-2, Sapjonic, Udovicic, Aleksic, Radjen, Mandic, illetve Zongksing, L.Bin, Junmin, Hufend, Nianksiang

A csoport:

Montenegró – Japán 16-15 (2-5, 5-5, 9-7, 10-10) – büntetőkkel