Az év meccsére készül a Fradi

Az FTC-Rail Cargo Hungaria a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének 5. fordulójában a román Valceát fogadja.

A zöld-fehérek az előző körben Ljubljanában kikaptak, így elvesztették veretlenségüket a BL-ben, és a csoportelsőséget is. A Fradi azonban, ha nem is az első helyen, de szombaton már továbbjuthat az elődöntőbe, ha Dabason legyőzik a román Valceát, mely a tabellán két ponttal követi a magyar és a szlovén együttest.

A sikerhez a Ferencvárosnak egyetlen pontot kell szereznie ezen a mérkőzésen, hiszen az odavágón a zöld-fehérek 24-23-ra nyerni tudtak, így ha a Valcea végül pontszámban be is éri a Fradit, az egymás elleni eredmény alapján a magyar klub egy győzelemmel és egy döntetlennel bír majd.

Szerdán egyébként a hazai bajnokságban találkozott egymással a Győr és a Fradi, ám a találkozó előtt Elek Gábor, a fővárosiak trénere elmondta, ha kell, feladja a rangadót, csak hogy mindenki bevethető legyen szombaton. Ez azonban nem történt meg, és bámulatos meccs kerekedett a rangadóból, mely döntetlennel zárult.

“Úgy gonodlom, hogy lelkileg jól jöttünk ki a Ljubljana elleni meccsből, hiszen szerdán leikszeltünk a Győrrel. Mindenki azon van, hogy ezt a Valceát valahogy behúzzuk, talán ez lesz az év legfontosabb meccse, mert ha megnyernénk, akkor megnyugodhatnánk, hogy ha Zvezdában nyerünk, biztosan mi mehetnénk tovább a csoportból. Ez tényleg az a meccs, amire mindent fel fogunk tenni. Dabason általában ezek a csodák szoktak sikerülni, de nem szeretném, ha ez átváltana görcsös, szenvedős játékba, hiszen a Valceának fontosabb ez a mérkőzés. Szeretném, ha könnyedén játszanánk, mint a Győr ellen, és úgy tudnánk kezdeni, hogy mi tesszük a nyomást a Valceára, nekik kellene ránk jönniük, aztán majd okoskodunk azzal a gólkülönbségggel, amit meg tudtunk szerezni” – mondta Tomori Zsuzsanna, a Fradi vezére.

“Az átlövőiket meg kell hogy állítsuk, ha őket 3-4 gólon tudjuk tartani, van keresnivalónk. Kevés gól esett a kinti meccsen, ha így tudnánk tartani őket, mi azért mindig 30 körül lövünk, akkor nyerni tudunk. – latolgatta az esélyeket a válogatott játékos. – Nagyon nagy csoda lenne, ha a négybe mennénk. A Larvik, Győr, és valószínűleg a Krim jönne velünk. A világ legjobb négy csapatában lenni ebben az állapotában a Ferencvárosnak nagyon nagy lehetőség lenne.”

A Ferencváros-Valcea találkozót szombaton 16 órától rendezik Dabason.