Amerikai válogatott kosarast szerzett meg a Győr

A Hat Agro-Uni Győr új szerzeménye, az amerikai Tangelina Smith kétszer volt a WNBA bajnoka.

A 36 éves kosarassal az idény végéig szóló szerződést kötött a győri egyesület. A kontraktus értelmében viszont csak a hazai sorozatokban léphet majd pályára Smith, aki kétszer lett a profi tengerentúli női liga bajnoka.

A 199 centis Smith megfordult már Törökországban, Spanyolországban, Olaszországban, valamint Izraelben is, és játéktudását jól jellemzi, hogy többször is bekerült az amerikai válogatott bő keretébe.

„Tisztában vagyunk vele, hogy nem ő jelenti számunkra a jövőt, a januárban kialakult kényszerhelyzetben lépnünk kellett, s mindenképpen olyan játékosokat kerestünk, akiknek a képességei ismertek előttünk, tudjuk, mire számíthatunk tőlük. Smith rutinja sokat érhet a hazai porondon, bár azáltal, hogy a WNBA befejezése óta csak egyéni edzésekkel próbálta magát formában tartani, szükség lesz egy kis időre, de éppen a tapasztalata miatt bizakodhatunk abban, hogy gyorsan felveszi a ritmusunkat, ahogyan azt a bő egy hete szerződtetett Cindy Lima is tette” – mondta Fűzy Ákos vezetőedző.