„Botrányos” a lengyel hokitorna szervezése

Áll a bál Lengyelországban: a helyi jégkorongszövetség tájékoztatása szerint mindössze 299 néző mehet be a mérkőzésekre.

Mint ismert, a magyar jégkorong-válogatott a következő napokban egy nemzetközi tornán vesz részt Lengyelországban, azonban még be sem dobták a korongot Tychyben, máris gondok vannak. A Lengyel Jégkorong Szövetség tájékoztatása szerint ugyanis csak nagyon kevesen, 299-en mehetnek be az EIHC-tornára.

A jegkorongblog.hu cikke szerint pontosan még nem tudni, hogy mi lehet a gond, ám valószínű, hogy a helyi klub, a helyi hatóságok, valamint a lengyel szövetség közötti, nem éppen baráti viszony miatt lehet mindez. Mások ugyanakkor azt tartják, hogy későn kezdték el az engedélyeztetési eljárást.

Piotr Halasik, a szövetség elnöke botrányosnak nevezte a rendezést, és elnézést kért a szurkolóktól a várható nehézségek miatt. A Tychyben található jégcsarnokot egyébként nemrég alakították át, 299-nél pedig jóval többen, 2700-an férnek be a létesítménybe.

A mieink csütörtökön Románia ellen kezdenek, majd pénteken Dél-Korea, szombaton pedig a házigazda Lengyelország lesz az ellenfél. A tornán debütál a válogatott kispadján Rich Chernomaz.