A kézilabda-válogatott is gyászol

Kanyó Antal halála mélyen érintette a magyar férfi-kézilabdaválogatott tagjait.

Ahogyan arról írtunk, életének 52. évében elhunyt Kanyó Antal, a Tatabánya kézilabdacsapatának másodedzője, korábbi kiváló kézilabdázó.

Vetési Iván, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke levélben fejezte ki részvétét a Grundfos Tatabánya csapatának és Kanyó Antal családjának. „Mély megrendüléssel értesültünk a szomorú, de megváltoztathatatlan tényről, hogy kiváló sporttársunk, sportbarátunk, Kanyó Tóni tragikus hirtelenséggel eltávozott közülünk.

A Magyar Kézilabda Szövetség Elnöksége, dolgozói és minden munkatársa nevében kijelenthetem, hogy osztozunk a csapat, és persze elsősorban a család gyászában, fájdalmában” – áll a sportvezető levelében.

A válogatott a szerdai mérkőzésen gyászkarszalaggal emlékezik Kanyó Antalra, a Tatabánya hétfőn elhunyt másodedzőjére.

Harsányi Gergely csapatkapitányban felemás érzések kavarogtak a nyolcaddöntő kapcsán: „Nagyon boldogok vagyunk, hogy bejutottunk a nyolc közé. Remekül teljesített a válogatott, pompásan működött a védekezésünk. A győzelem után értesültünk róla, hogy hétfőn elhunyt Kanyó Tóni, aki a másodedzőm Tatabányán, valósággal letaglózott a hír. Nagyon szomorúak vagyunk, a győzelmet az ő emlékének ajánljuk” – így a szélső.

A magyar válogatott hétfőn szenzációs játékkal verte meg Lengyelországot a világbajnokság nyolcaddöntőjében.