Pórul járt Janics, nincs versenyengedély

A Nemzetközi Kajak-kenu Szövetség (ICF) nem adta meg Douchev-Janics Natasának a versenyengedélyt, így a háromszoros olimpiai bajnok két évig nem versenyezhet.

Az ICF december végén határozott a 2013-as versenyengedélyekről: több magyar sportoló ügyében is döntött a nemzetközi szövetség: van, aki távozhat, van, aki nem.

Douchev-Janics Natasa például nemleges választ kapott, véget vetve a szerb és a magyar szövetség közötti vitának. Mint ismert, a MKKSZ csak úgy engedte volna Janicsnak az országváltást, ha a szerbek 150 ezer eurót fizetnek a kajakosért. Déli szomszédaink viszont ebbe nem mentek bele, így az ügy megoldás nélkül maradt. Egészen eddig, ugyanis az ICF döntése azt eredményezni, hogy szerbként nem állhat rajthoz Janics, vagyis két évet ki kell hagynia.

Az ICF szintén elutasította Hadvina Gergely, Csipes Tamara és Paksy Tímea kérelmét: Hadvina Görögországba, Csipes Ausztráliába, Paksy pedig Ausztriába távozott volna.

Nyolc kajakosunk viszont mehet. Az elvándorlók között a legnagyobb név Benedek Dalmáé: az ötszörös világbajnok idén már szerb színekben indul a versenyeken.

Jó hír, hogy ketten viszont Magyarországot választották új hazájuknak, hiszen a szlovák Marcel Potocny, valamint a német Bastian Prekel is a magyar kontingenst erősíti ezentúl.