Világrekord-kísérlet lesz a Nyugati pályaudvaron

Sinka Zsolt szombaton 13 órától megpróbál elhúzni egy 100 tonnás vonatot.

Az OXXO Energy Drink világrekordere újabb látványos produkcióra készül, ez lehet a huszonkilencedik magyar és a tizedik világrekordja.

A főpróbán már túlvan Sinka Zsolt, a 90 tonnás Traxx villanymozdonyt még a fogaival is megmozdította, és húzta métereken át, így hatalmas izgalommal várja a szombatot, ahol a mozdonyhoz több vagon is hozzá lesz csatolva.

„Mindenképp látványos rekordot szerettem volna a 10. világrekordom számára – mondja az „erőember”. – A vonat erre tökéletesen megfelel, hiszen mind tömegében, mind pedig megjelenésében tiszteletet ébreszt, és sugárzik belőle az erő. A mozdony tömör vas, 90 tonna, a mögé csatolt vagonokkal pedig bőven 100 tonna felett lesz.”

A magyar sportember szeretne kilépni a nemzetközi porondra, és megmutatni egész Európának, mire is képes.

„A 2013-as év a nemzetközi szereplésekről fog szólni – mondta el Sinka. – Márciusban két Boeinget, nyáron a Balaton egyik legnagyobb hajóját, a Szent Miklóst, majd ősszel a 48 ezer tonnás dover–calais-i kompot próbálom meg elhúzni. Mindenhol nagy az érdeklődés ezekre a produkciókra, és itt az ideje, hogy megmutassuk hazánkon kívül is, mire vagyunk képesek.”

Az első produkció tehát most szombaton, december 8-án 13 órakor a Nyugati pályaudvaron látható, a 10-es vágányon!