Újabb Bikafuttatás Salzburgban

Tovább menetel a SAPA Fehérvár AV 19 az EBEL-ben, a kék-fehérek a 23. fordulóban a Red Bull Salzburg otthonában tudtak győzni.
Kapcsolódó cikkek

„A Salzburg ellen eddig idegenben mutattuk a jobbik arcunkat, azon leszünk, hogy kedden megismételjük ezt a teljesítményt. Tisztában vagyunk azzal, hogy a keretüket kiváló játékosok alkotják, de nem szabad, hogy alábecsüljük saját magunkat. A formánkat tekintve bárkit meglephetünk. Hét nap alatt a negyedik meccsünk következik, így jól kell beosztanunk az erőnket. Sok feladatunk lesz a védekező harmadunkban, de fegyelmezett játékkal megoldhatjuk ezeket.” – mondta Énekes Lajos a fehérváriak másodedzője a találkozó előtt, és milyen igaza lett a szakembernek!

Az elején két kettős emberelőnyt értékesített a Volán, ezzel alapozva meg a folytatást. Igaz Ryan Glenn szépíteni tudott, szintén előnyből, de a harmad a Fehérváré volt. A középső játékrészben ugyan egyenlítettek a Bikák, de Tyler Metcalfe és Sofron István tett arról, hogy rövid ideig, mindössze négy percig örülhessenek ennek.

A 42. percben még Manuel Latusa szépített, de erre is volt válasza Sofronnak, míg a végén Daniel Welser találata már csak szépségtapasz volt.

Jegyzőkönyv:

Red Bull Salzburg – SAPA Fehérvár AV 19 4-5 (1:2, 1:2, 2:1)

Salzburg, 2120 néző

Vezette: Erd, Jelinek, Hollenstein, Nothegger (osztrákok)

Red Bull Salzburg: Auld – Welser 1, Saab, Maxwell 1, Duncan (2), Komarek – Davison, Trattnig, Latusa 1, Di Benedetto, Hofer – Glenn 1, Heinrich, Kristler, Pöck, Greiner (1) – Pallestrang (1), Lupascsuk (1), Mühlstein, Brucker, Keller (1). Vezetőedző: Pierre Pagé

SAPA Fehérvár AV 19: Bálizs – Sille, Orbán, Magosi, Bailey, Benk – Pratt, Durco, Metcalfe 1, Johannson 1, Banham (2) – Hetényi P., Horváth A. (2), Ladányi (1), Vas M. 1 (1), Sofron 2 (1)– Pozsgai, Tokaji, Kovács Cs., Sikorcin, Mihály Á. Vezetőedző: Jan Neliba

Kiállítások: 14 perc illetve 8 perc

A Sapa Fehérvár AV19 együttese immár zsinórban a harmadik idegenbeli mérkőzésén is pontot szerzett, így öt ponttal zárta ezt a nehéz sorozatot. A Fehérvári Ördögök legközelebb pénteken, 19.15 – kor lépnek jégre az ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban a sereghajtó HC TWK Innsbruck ellen.