Négypontos meccs előtt a női kézisek

Szombaton Kiskunhalason rangadót játszik a Fehérvár KC. Nem lehet más céljuk, hogy elvegyék az idei bajnokság meglepetés csapatának pályaelőnyét.
Kapcsolódó cikkek

Két játékosra különösen nagy teher hárul majd, tekintettel arra, hogy Triscsuk Krisztina még nem léphet pályára a találkozón. Siti Eszter rutinjával, míg Tilinger Tamara elsősorban góljaival segítheti a gárdát. A Halas tavaly ugyan kiesett a pontvadászatból, ám ennek ellenére maradhattak az első osztályban. Az idei szezonban a volt ferencvárosi edző, és világbajnoki bronzérmes junior női kézilabda válogatott mestere, Golovin Vladimir irányításával azonban szárnyalnak, több skalpot is begyűjtöttek, sfőleg hzaia körneyzetben veszélyesek. A fehérváriak vetélytársai közül  a Siófok, valamint a Veszprém is elvérzett a Vári Szabó István Szakközépiskola csarnokában.  A tabellán a Halas a 6., míg az FKC a 7. helyen áll nyolc mérkőzés után, úgyhogy minden bizonnyal küzdelmes mérkőzésre van kilátás. Amennyiben a fehéráriak győzni tudnak, a két csapat helyet cserélhet a táblázaton.

– Két nehéz meccs vár még ránk az EB-szünet előtt, így a halasi sem lesz könnyű. Igen komoly eredményeket mutat fel soron következő ellenfelünk az idei szezonban. Tippelni nem szeretnék, de mindig nyerni megyünk ki a pályára, és majd kiderül, mit sikerül ebből megvalósítanunk! Mindennek az alapja a védekezés; úgy gondolom, most is ez lesz a meccs kimenetelében a döntő tényező. – nyilatkozta Siti Eszter az FKC irányítója.

– A védekezés az, amely nagyon fontos lesz szombaton; ugyanúgy meg kell tartanunk a – faultok számát, mint a Dunaújváros ellen, valamint a ziccerkihasználásnak is nagy a jelentősége. A Kiskunhalas eddig nagyon jól szerepel, nagyon nehéz meccsre számítok, de szeretnénk elhozni a pontokat! – mondta határozottan Tilinger Tamara.