Triscsuk előtt nyitva a válogatott kapuja

Ünnepélyes keretek között kapta meg a honosításáról szóló okmányt, és tett esküt Cser-Palkovics András polgármester előtt Triscsuk Kristina a Városháza nagytermében.
Kapcsolódó cikkek

Triscsuk Kristina Fehérvár KC 27 esztendős orosz származású átlövője 2005-ben, az NB I/B-s Veszprém Betontól igazolt a székesfehérvári NB I-es Cornexi-Alcoa HSB Holding együtteséhez. Azóta erősíti a gárdát, szerdán, pedig letette a magyar állampolgársági esküt. Ehhez természetesen az is kellett, hogy hét évig folyamatosan hazánkban éljen és dolgozzon, csupán ezután kérvényezhette az állampolgárságot. A köztársasági elnök által kiadott honosítási okirat kiadása után úgy vált ez hivatalossá, hogy Székesfehérvár polgármestere, Cser-Palkovics András előtt mondta el az eskü szövegét. „A hűséges egyéniségeket nagyon szeretik ebben a városban, az, pedig elismerésre méltó, hogy egy városban, és egy csapatban játszik immár nyolcadik éve, nem az egyén, hanem a város számára megtiszteltetés.” – hangsúlyozta a polgármester.

„Régóta vártam erre a napra, s nagyon boldog vagyok! – mondta meghatódva, könnyekkel küzdve, miközben fogadta a gratulációkat. Ott voltak az eseményen csapattársai, Vetési Iván a kézilabda szövetség elnöke, valamint Karl Erik Böhn szövetségi kapitány is. „Egy éve figyelem őt, nagyon jó benyomás tett rám, természetesen számítok rá a szerbiai Eb-n.” – tudtuk meg a kapitánytól.

Címkék: triscsuk krisztina